چکیده
قرآن بهعنوان معجزهٔ خاتم انبیا، سراسر شگفتی است. معجزات قرآن بارهاوبارها دانشمندان و متفکران را حیرتزده کرده و بر ایمان اهل تفکر افزوده است. در این مقاله قصد داریم 4 معجزه میان صدها شگفتیهای قرآن را بررسی کنیم که در قرنهای اخیر توسط فناوریهای جدید به اثبات رسیده است. این دانستنیهای خارقالعاده را از دست ندهید.
اثبات دقیق گسترش جهان توسط قرآن
وَالسَّمَاءَ بَنَيْنَاهَا بِأَيْدٍ وَإِنَّا لَمُوسِعُونَ» و آسمان را با قدرتی وصفناپذیر بنا کردیم، و ما گسترشدهندهایم.
سوره ذاریات، آیه 47
قرآن 1400 سال پیش در سوره ذاریات، آیه 47 اشاره میکند که جهان در حال گسترش بوده است؛ عبارت انا «لَمُوسِعُونَ» به این معناست که «ما در حال گسترش هستیم» و از ریشه «موسع» به معنای مورد گسترشدادن گرفته میشود. حرف «لام» در ابتدای آن، برای تأکید استفاده میشود و به معنای «بسیار زیاد» است. برایناساس این عبارت یعنی این که: «ما بهشدت در حال گسترش جهان هستیم». پس از تحلیل این آیه قرآن، بیایید به نظرات علمی درباره گسترش جهان بپردازیم.
در آغاز قرن 20، تنها یک دیدگاه غالب درباره این موضوع وجود داشته است. این دیدگاه اظهار میکرد که جهان ساختاری ثابت دارد و از آغاز تا کنون تغییری نکرده است. تا قرن 20 هیچ دانشمندی به گسترش جهان اشارهای نداشت تا اینکه در ابتدای قرن 20 فیزیکدان روسی به نام الکساندر فریدمن و کیهان شانس بلژیکی، جرج لیمتر از لحاظ نظری به این برآورد رسیدند که جهان پیوسته در حال حرکت و گسترش است. این نظریه در سال 1929 میلادی از طریق مشاهدات علمی اثبات شد، درحالیکه قرنها پیش توسط قرآن مطرح شده بود.
اشاره به لایههای اتمسفر در قرآن، 1400 سال پیش
«ثُمَّ ٱسۡتَوَىٰٓ إِلَى ٱلسَّمَآءِ وَهِيَ دُخَانٞ فَقَالَ لَهَا وَلِلۡأَرۡضِ ٱئۡتِيَا طَوۡعًا أَوۡ كَرۡهٗا قَالَتَآ أَتَيۡنَا طَآئِعِينَ» سپس به (آسمان) درحالیکه بخار بود توجّه کرد، پس به آن و زمین فرمود: با رغبت یا کراهت بیایید (و شکل بگیرید) گفتند: فرمانبردار آمدیم (و شکل گرفتیم)
سوره فصلت، آیه 11
یکی از اطلاعات ذکر شده در آیات قرآن درمورد جهان این است که آسمان از 7 طبقه تشکیل شده است. همان گونه که کلمه «سما» در قرآن به معنای جهان است، به معنای آسمان هم هست و میتوان اینطور برداشت کرد که منظور از آسمان، لایههای جو زمین باشد. زیرا علم ثابت کرده است که لایههای جو زمین مانند طبقاتی است که رویهم قرار دارند. علاوه بر این لایهها، همان گونه که قرآن کریم توصیف کرده است، دقیقاً از 7 طبقه تشکیل شده است.
اگر فناوریهای پیشرفته دوران معاصر نبود، اثبات علمی این موضوعات غیرممکن بود. این در حالی است که قرآن کریم 1400 سال پیش و بدون وجود این فناوریها درمورد آن سخن گفته است.
توصیف دقیق وظایف کوهها در قرآن
«وَجَعَلْنَا فِي الْأَرْضِ رَوَاسِيَ أَنْ تَمِيدَ بِهِمْ وَجَعَلْنَا فِيهَا فِجَاجًا سُبُلًا لَعَلَّهُمْ يَهْتَدُونَ» و در زمین، کوههای ثابت و استوار قرار دادیم تا (مبادا زمین) آنها (مردم) را بلرزاند و در لابهلای کوهها، (درهها و) راههای فراخ پدید آوردیم، شاید که آنها راه یابند.
سوره انبیا، آیه 31
خداوند در قرآن توجه ما را به یک عملیات مهم زمینشناسی جلب میکند که کوهها آن را انجام میدهند؛ در زمانی که قرآن نازل شد، کسی هیچ خبری از این حقیقت که خداوند بلندمرتبه از آن سخن گفته نمیدانست. کوهها بر اثر رانش و تحرک سطوح بسیار عظیم که پوسته زمین را تشکیل داده است و از برخورد این تودههای عظیم به وجود میآیند. به این صورت که طبقهٔ سختتر زیر طبقه نرمتر قرار میگیرد و این تودههای نرم و ضعیف ارتفاع میگیرند و کوهها را به جود میآورند. طبقه سختتر هم به عمق زمین حرکت میکند. این بدان معناست که کوههایی که مشاهده میکنیم ریشههای عمیقی دارند. منابع علمی ساختار کوهها را اینگونه تشریح میکنند که در مناطقی که ضخامت زمین در آن بیشتر است، پوسته زمین با عمق بیشتری پایین میرود.
أَلَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ مِهَادًا» «وَالْجِبَالَ أَوْتَادًا» آیا زمین را بستر آرامش قرار ندادیم؟ و کوهها را میخهایی [برای استواری آن؟]
سوره نباء، آیات 6 و 7
اینگونه کوهها، کار میخها را انجام میدهند. درنتیجه این کوهها در طبقات زمین و در محل برخورد این لایهها قرار میگیرند و اینگونه پوسته زمین را محکم و ثابت نگه میدارند و مانع لغزش سطوح مختلف و خارجشدن ماگما میشوند. این نتیجهای که دانشمندان اخیراً به آن دست یافتند، قرنها قبل توسط قرآن مطرح شده بود.
توضیح عمل مادینگی و نرینگی گیاهان توسط قرآن
الَّذِي جَعَلَ لَکُمُ الْأَرْضَ مَهْدًا وَسَلَكَ لَکُمْ فِیهَا سُبُلًا وَأَنْزَلَ مِنَ السَّمَاءِ مَاءً فَأَخْرَجْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْ نَبَاتٍ شَتَّىٰ» همان خدایی که زمین را آسایشگاه شما قرارداد و در آن راهها برای شما پدید آورد؛ و هم از آسمان آب نازل کرد تا به آن آب آسمانی انواع نباتات مختلف از زمین برویانیدیم.
سوره طه، آیه 53
وَهُوَ الَّذِي مَدَّ الْأَرْضَ وَجَعَلَ فِیهَا رَوَاسِيَ وَأَنْهَارًا ۖ وَمِنْ کُلِّ الثَّمَرَاتِ جَعَلَ فِیهَا زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ ۖ يُغْشِي اللَّيْلَ النَّهَارَ ۚ إِنَّ فِي ذَٰلِكَ لَآيَاتٍ لِقَوْمٍ یَتَفَكَّرُونَ» و اوست خدایی که زمین را گسترانید و در آن کوهها و نهرها قرارداد و از هر میوهای، دو جفت در آن قرارداد. او روز را با شب میپوشاند. قطعاً در این (امور) برای کسانی که فکر میکنند نشانههایی است.
سوره رعد، آیه 3
این آیات قرآن بیان میکنند که گیاهان بهصورت جفت خلق شدهاند، حقیقت بزرگی که در قرن بیستم توسط دانشمندان اثبات شد. کلمات «زوجین» و «ازواج» از ریشه کلمه «زوج» گرفته شده است. از این آیات پی میبریم که گیاهان بهصورت زوج خلق شدهاند. بهاینترتیب مادگی و نرینگی در گیاهان هم وجود دارد. دانشمندان در این باره میگویند:
«سلولهای تولیدمثل نر و ماده در گل و گیاهان دانهدار وجود دارد. این سلولها توسط اندامهای نر و ماده که هر دو در وسط گل قرار دارند، تولید میشود. در بخش متورم اندام ماده که تخمدان نام دارد، تخمکهای ریزی قرار گرفته است که حاوی سلولهای ماده است. سلولهای نر هم در اندام نر گیاه که بساک نام دارد، پنهان هستند. با ادغام این دو سلول، تخمک و سپس دانه ایجاد میشود.»
نظریه دانشمندان
این دانشی است که قرآن قرنها پیش به ما داده است، درحالیکه تنها در 100 سال اخیر به کمک فناوریهای علمی اثبات شده است.
کلام آخر
در این مقاله به 4 معجزه از حیرتانگیزترین معجزات و شگفتیهای قرآن اشاره کردیم و پی بردیم قرآن کریم دانش و حکمتهایی از جهان را برای ما افشا کرده است که با گذر زمان و پیشرفت علم به آنها پی میبریم و این قطعاً جز معجزهای الهی نیست. سپاسگزاریم که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید و برای افزایش دانش قرآنی خود ارزش ویژهای قائل هستید.
نظر شما برای ما بسیار ارزشمند است
میانگین امتیازات 4 / 5. تعداد آرا: 4
اولین نفری باشید که به این محتوا امتیاز می دهید.